Ιδέες για πρωινά γεύματα (12μ+): Γκοφρέτες αμυγδάλου με μέλι & σοκολάτα

Υπέροχα, θρεπτικά υλικά σε μια μπάρα που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις έτοιμες μπάρες του εμπορίου.
- 300 γρ. αμύγδαλα
- 80 γρ.καρύδα
- 130 γρ. ταχίνι ή φυστικοβούτυρο
- 4 κ.σ. μέλι
- 100 γρ. λάδι καρύδας
- 1 κ.σ.εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.σ. αλεύρι καρύδας ή κορν φλάουερ
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση
Αλέθουμε τα αμύγδαλα στον πολυκόφτη ή στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα πολυκόφτη ή μπλέντερ και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στρώνουμε ένα σκεύος 20Χ30 εκατοστά (ταψί, πυρέξ ή δίσκο) με αντικολλητικό χαρτί.
Στρώνουμε το μείγμα για τις γκοφρέτες (πάχος περίπου 1εκ ή λιγότερο). Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μια ώρα.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα πάνω από το μίγμα για τις γκοφρέτες και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
Βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά ή μέχρι η σοκολάτα να στεγνώσει.
Βγάζουμε από το ψυγείο και κόβουμε σε γκοφρέτες (3,5Χ10 ή 3,5Χ3 ή σε όποια διάσταση θέλουμε).
Διατηρούνται για αρκετές μέρες στο ψυγείο.
Πηγή: www.realfamilyfood.com