Χριστουγεννιάτικοι σοκολατένιοι κουραμπιέδες

Μπορεί οι μικροί μας φίλοι συνήθως να μην τρώνε τους κουραμπιέδες, εμείς όμως σας έχουμε μία συνταγή που θα τους λατρέψουν, αφού θα φτιαχτούν με σοκολάτα!
ΥΛΙΚΑ:
• 300γρ. βούτυρο
• 125γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα (χοντροκομμένα)
• 110γρ. ζάχαρη άχνη
• 500γρ αλεύρι
• 1/2 κ.γ. μπέικιν
• 160γρ. κουβερτούρα λιωμένη
• 1/2 κρασοπότηρο κονιάκ
Για το γλάσο
• κουβερτούρα
• γάλα
• κονιάκ
• Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο και την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
• Προσθέτετε τα αμύγδαλα και την λιωμένη κουβερτούρα.
• Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και μετά τα προσθέτετε στο μείγμα μαζί με το κονιάκ.
• Αφήνετε τη ζύμη να σφίξει στο ψυγείο για 1-2 ώρες και μετά την ανοίγετε σε λεπτό φύλλο πάχους περίπου 1 εκ. και κόβετε στα σχήματα που θέλετε με κουπ πατ.
• Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά στους 170 βαθμούς.
• Όταν κρυώσουν μπορείτε να τους αλείψετε με το γλάσο που έχετε φτιάξει αναμειγνύοντας λιωμένη κουβερτούρα με λίγο γάλα και κονιάκ ή και σκέτη λιωμένη κουβερτούρα.
Οι σοκολατένιοι κουραμπιέδες είναι έτοιμοι! Καλή σας απόλαυση!