Σιμιγδαλένιος χαλβάς με κακάο

Εύκολο και υγιεινό γλυκό, ιδανικό σνάκ για όλες τις ώρες για τα παιδιά και όχι μόνο! Ο αγαπημένος μας σιμιγδαλένιος χαλβάς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας! Περιέχει Φώσφορο και είναι πλούσιος σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες ενισχύουν την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, την πνευματική διαύγεια, τη μνήμη και το μεταβολισμό.
Θα χρειαστείτε:
3/4 του ποτηριού ελαιόλαδο
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
2 κ. σούπας κακάο
½ κ. του γλυκού κανέλα
Ας ξεκινήσουμε!
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί λίγο για να ρίξουμε το σιμιγδάλι.
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι στο λάδι και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνεχώς να πάρει ένα ξανθό χρώμα. Ρίχνουμε ½ κουταλάκι κανέλα.
Ρίχνουμε μέσα το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε το μπολ με το νερό και τη ζάχαρη, μέσα στην κατσαρόλα, δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το σιμιγδάλι, να πιεί όλο το νερό και να δέσει.
Βάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει.
Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με σκόνη κακάο.
Καλή όρεξη!