Ιδέες για πρωινά γεύματα (12μ+): Πάστα φλώρα νηστίσιμη με Stevia

Χυμός πορτοκαλιού, ελαιόλαδο, κανέλα, υλικά αγαπημένα, υγιεινά, το καθένα με τη δική του διατροφική αξία. Επιλέξτε τη μαρμελάδα που προτιμάτε, προτείνουμε τη φράουλα ή το βατόμουρο, και θα έχετε ένα υπέροχο γλύκισμα!
Υλικά
(για μια ταρτιέρα διαμ. 23-24εκ.)
380γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200γρ. χυμός πορτοκάλι
55γρ. ελαιόλαδο
20 γρ. SweeteStevia (ή 13 sticks Sweete)
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
½ κ.γ. κανέλα
250-270γρ. μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη
(κατά προτίμηση μαρμελάδα φράουλα/βατόμουρο)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού και τη stevia και χτυπάμε με το μίξερ χειρός 1-2’. Προσθέτουμε και το ξύσμα.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και λίγο πριν το ρίξουμε όλο, σταματάμε το μίξερ και ζυμώνουμε με το χέρι μας. Θα προκύψει μια εύπλαστη μαλακή ζύμη. Σ΄αυτό το στάδιο μπορούμε να την αφήσουμε 10’ στο ψυγείο, τυλιγμένη με μεμβράνη, για να μπορούμε να την ανοίξουμε πιο εύκολα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο εργασίας, παίρνουμε τα 2/3 από τη ζύμη και ανοίγουμε με πλάστη λίγο μεγαλύτερη από τη διάμετρο της ταρτιέρας. Λαδώνουμε ελαφρά την ταρτιέρα και τοποθετούμε τη ζύμη. Με τα δάχτυλά μας την στρώνουμε και θέλουμε να είναι λίγο ψηλότερη γύρω γύρω.
Απλώνουμε τη μαρμελάδα. Με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε κορδόνια ή την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο και κόβουμε λωρίδες με μαχαίρι (ή το εργαλείο για το κόψιμο της πίτσας). Τοποθετούμε πάνω από τη μαρμελάδα οριζόντια και κάθετα.
Ψήνουμε στους 170ο C αέρα /180ο C αντιστάσεις για 30’ περίπου (αναλόγως το φούρνο, θέλουμε να ροδίσει).
Αφήνουμε να κρυώσει και μετά κόβουμε σε κομμάτια.