Γιαούρτι με ροδάκινο, σταφύλι και βρώμη (ούτε μέλια, ούτε σιρόπια)

Ένας αγαπημένος μου συνδυασμός, που μπορεί να σερβιριστεί σε μικρούς και μεγάλους είτε ως πρωινό είτε ως βραδινό , είτε ως ενδιάμεσο γεύμα. Τα ροδάκινα και τα σταφύλια είναι στην εποχή τους, αρωματικά και γλυκά.
Ανακατέψτε κομματάκια ώριμου ροδάκινου και ρώγες σταφυλιού με γιαούρτι. Προαιρετικά προσθέστε και νιφάδες βρώμης ή μούσλι. Δε χρειάζεται προσθήκη μελιού ή οποιαδήποτε άλλη μορφή ζάχαρης. Προσπαθήστε να αρκείστε στη γλυκύτητα των σακχάρων των φρούτων. Μην εθίζεστε και εσείς και τα παιδιά σας στις έντονες γλυκές γεύσεις. Διαχωρίστε τα τρόφιμα από τα επιδόρπια.
Κάθε φορά που προσθέτετε ζάχαρη ,σιρόπι ή μέλι σε ένα τρόφιμο ,τότε αυτό μετατρέπεται σε επιδόρπιο και έτσι πρέπει να υπολογίζεται στο σύνολο της ημερήσιας διατροφής. Μη ‘σκεπάζετε’ λοιπόν τις φυσικές γνήσιες γεύσεις των τροφίμων με ζάχαρες και σιρόπια. Εξασκήστε τις αισθήσεις σας να αντιλαμβάνονται και να εκτιμούν τις μυρωδιές και τις γεύσεις των απλών τροφίμων. Όταν προσθέτετε οποιαδήποτε μορφή ζάχαρης σε τρόφιμα ή καταναλώνετε έτοιμα τρόφιμα με ζάχαρη συχνά ,τότε θα σας είναι πολύ δύσκολο να εκτιμήσετε και να αισθανθείτε την αυθεντική γεύση των τροφίμων. Αρχής γενομένης από το γιαούρτι με ροδάκινο και σταφύλι ,δημιουργείστε τους δικούς σας συνδυασμούς απλών τροφίμων, έχοντας κατά νου ότι απόλαυση -πολύ δε περισσότερο υγεία- δε σημαίνει κατ’ ανάγκη και επιπλέον ζάχαρη.